mynewspapers.net

Hur man avkoda en Vintage Honda VIN

Hur man avkoda en Vintage Honda VIN


I början av 1980 etablerade National Highway Traffic Safety Administration fordon ID nummer (VIN) system, en unik serie 17 alfanumeriska tecken som definierar ursprung, tillverkare, fordonstyp och mer för ett fordon. Från 1950-talet till 1980-talet, bilar hade VINs, men deras format var inte enhetligt och tillverkare tillämpas olika betydelser för karaktärerna. För en vintage Honda är det möjligt att avkoda dessa äldre VINs genom online VIN dekoder databaser, vintage Honda webbplatser och Honda forum.

Instruktioner

• Använd en online VIN avkodare. Till exempel DecodeThis! specialiserar sig på avkodning VINs och har avkodas över 62.000 Honda VINs. Om din Honda var tillverkade 1981 eller senare gå till Decodethis.com, ange VIN i sökfältet "Ange VIN här" och tryck på "Avkoda" buttonfor en gratis decode av sitt VIN.

• Att avkoda Honda VINs 1981 till 1989. Thisoldhonda.com erbjuder en tolkning av Honda VINs, med definitioner av alla siffror och tecken, för Hondas tillverkat från 1981 till 1989. Gå till Thisoldhonda.org, klicka på länken "Underhåll" i den vänstra kolumnen och klicka på länken "Avkoda VIN" överst på sidan.

• Delta i Classic Honda bilar forum. Om du har problem med avkodning en vintage Honda VIN, släppa av online Classic Honda bilar-forum, en gratis community för entusiaster och experter från vintage och klassiska kebbe och be om hjälp avkodning din vintage VIN. Gå till Webjam.com/chc, klicka på "Join This Webjam" i kolumnen till höger och följ instruktionerna för att gå med i gemenskapen.