mynewspapers.net

Hur man avkoda en Mercedes Benz följetong antalen

Hur man avkoda en Mercedes Benz följetong antalen


I mitten av 1950-talet började biltillverkare i Förenta staterna att skapa en serie bokstäver och siffror att identifiera kännetecken för varje fordon. Det var inte förrän på 1980-talet att National Highway Traffic Safety Administration krävs alla bilar, inhemska eller internationella, att ha en fast serienummer eller fordonet identifiering nummer (VIN). Denna universella kodning av siffror och bokstäver kan du hitta information om en Mercedes Benz att du inte skulle kunna urskilja helt enkelt genom att se bilen.

Instruktioner

• Hitta din Mercedes Benz följetong antalen i övre vänstra hörnet av instrumentpanelen på förarsidan eller på insidan panel av förarens sida dörren.

• Titta på den första siffran i serienumret. Denna siffra eller bokstav säger där kroppen av din Mercedes Benz var manufactured. "1" eller "4" representerar ett USA ursprung, "2" för Kanada, "3" för Mexiko, "J" för Japan, "S" för England, "K" för Korea, "W" för Tyskland och "Z" för Italien ursprung.

• Gå vidare till den andra siffran, som representerar tillverkarens namn. Bokstaven för din Mercedes Benz bör företrädas av bokstaven "d".

• Undersök den tredje siffran i serienumret. Detta nummer kommer att berätta den tillverkning division eller fordonstyp. Tillverkning är anläggningen din Mercedes Benz kom från och vilken typ av fordonets klassificering som passagerare, kollektivtrafik, etc.

• Observera fjärde genom åttonde siffrorna i serienumret. Mercedes Benz kommer att tilldela en bokstav eller en siffra för varje unikt attribut: body style, modell, serie och motor. Siffrorna ändras beroende på de olika attributen produceras av Mercedes.

• Hitta den tionde karaktären i serien. Detta identifierar din Mercedes årsmodell. Till exempel "1" representerar 2001, "2" representerar 2002 och så vidare. Om året går förbi 2009, kommer det att företrädas av bokstäver. Till exempel "A" representerar 2010, "B" 2011 och så vidare.