mynewspapers.net

Hur man avfyrar sträva keramik i en konventionell ugn

Hur man avfyrar sträva keramik i en konventionell ugn


Bisque är en speciell typ av porslin eller keramik, beröm för sin råa och naturliga utseende och känsla. Bisque är egentligen plain vit keramik som är behandlade med eld men inte glaserade. Även om detta kan verka som om det skulle resultera i ett oavslutat utseende, ser bisqueware faktiskt riktigt raffinerad mjuk elfenben färg och mjuka former. Idag används ofta termen "bisque" att beskriva alla typer av vitt och oglaserad keramik. För att avfyra bisque i en konventionell ugn, måste det göras av låg-eld vit lera; vanlig lera behöver mycket högre temperaturer till brand än en konventionell ugn kan ge.

Instruktioner

• Kontrollera sträva keramik före detonationen det stycke. Kontrollera att inga sprickor eller bucklor i pjäsen. Skölj den för att ta bort smuts eller damm från ytan, speciellt om det finns små rynkor och hål som kan samla dammpartiklar. Se till att låta bit luften torka innan du sätter in i ugnen.

• Värm ugnen till 121 grader Celsius och lämna det tomt i minst 10 minuter. Detta sätt, kommer att du uppnå en jämn temperatur i hela ugnen och förbereda den för bränning processen.

• Placera den sträva keramik pjäsen på en plåt täckt med bakplåtspapper (pergament) och sätta bladet i din ugn. Kontrollera att objektet står på samma sätt som det blir när det är gjort.

• Lämna temperatur på 121 grader Celsius. Om du anger en högre temperatur, kan objektet spricka eftersom vattnet från leran kommer att avdunsta för fort. Om du anger en lägre temperatur, kommer inte att leran torka ordentligt. Tänk på denna del av processen mer som torkning än bränning.

• Tillåt bisqueware att torka och brand grundligt och ordentligt. Denna del av processen kommer att ta mellan 25 minuter för en tunn bit och 90 minuter för en tjock bit.

• Stäng av ugnen och öppna dörren. Låt sträva bit svalna av lite innan du tar bort den, tillsammans med facket och bakplåtspapper. Använda ugn handskar för att flytta facket eller keramik.

• Placera keramik på en plan yta att svalna helt.