mynewspapers.net

Hur man återställer tjänsten motor lampan på en 1997 Nissan PathfinderKontrollera motorn ljus i din Nissan Pathfinder är hur ombord diagnostik 2 datorn i bilen försöker berätta att något är fel. Problemen kan rapporteras kan variera från ett utsläpp problem som inte kanske behöver åtgärdas direkt, till allvarligare mekaniska problem som en motor eller växellåda problem. Läs exakt felkoden måste du en OBD2 läsare. OBD2 läsare kan också användas att rensa check engine ljus också.

Instruktioner

• Lokalisera OBD2 kontakten. Detta kommer vara placerad längst ner på instrumentbrädan av förarens sida dörren.

• Vrid nyckeln i tändningen tillräckligt långt för att slå på de elektriska komponenterna i bilen men inte tillräckligt för att starta motorn.

• Anslut din OBD2 läsare till OBD2 kontakten på bilen och vänta för läsaren att hitta orsaken till problemet.

• Läsa koden eller koderna som läsaren visar och slå upp vad dessa koder betyder. Code-betydelser kan hittas på webbplatser i avsnittet resurser. Avgör om problemet är något som behöver fixas omgående eller om det kan vänta till ett senare datum.

• Rensa check engine ljus använder OBD2 läsare. I de flesta fall görs detta genom att trycka på en "Clear" eller "Radera" på läsaren. Om du avmarkerar kryssrutan motorn ljus utan att fastställa grundorsaken, då ljuset kommer troligen vända rygg på igen inom några mil.