mynewspapers.net

Hur man återställer koden på en 2002 Ford Focus

Hur man återställer koden på en 2002 Ford Focus


Din 2002 Ford Focus "check engine" ljus kommer att bo om du inte återställer de felkoder som orsakade ljuset att komma på, även om du eller din mekaniker utförs nödvändig reparation. Tack och lov, clearing koderna och stänga av instrumentpanelen varningslampan är förhållandevis enkelt. Allt du behöver är en ombord dagnostic code scanner (en OBD II scanner). Det kan vara samma som du använde för att hämta koderna som ledde till de senaste reparationerna. Som en uppgift tar det mindre än fem minuter.

Instruktioner

• Känn runt området nedanför Ford dashboard och rattstång. Här hittar du en diagnos uttaget där.

• Anslut din diagnostiska scanner till detta jack. Vissa skannrar kommer att omedelbart aktivera sig själva om de bemärkelse en anslutning med Ford Focus diagnostic dator.

• Aktivera Ford Focus. Prova det elektriska systemet först, och om en anslutning inte leda, dubbelkolla skannerns anslutning till diagnostik uttaget. Så fort en anslutning är möjlig, den Fords felkoder visas på skannern.

• Triple-kontroll för att säkerställa att inga nya koder har dykt upp på skannern. När du är säker, tryck på knappen "rensa" på skannern. Detta blir din "check engine" ljus ut.