mynewspapers.net

Hur man återställer den lätta oljan efter ett oljebyte

Hur man återställer den lätta oljan efter ett oljebyte


Varje fordon modell har en egen process för att återställa olja ljuset, men den allmänna metoden är densamma för de flesta bilar. Återställ inte olja ljuset såvida du har faktiskt bytt oljan. Ljuset är det att berätta när det är dags att byta olja. Återställa ljus utan att ändra oljan kan orsaka du missar ett oljebyte, som kan skada din motor.

Instruktioner

• Aktivera bilens system, men lämnar motorn avstängd. Vanligtvis kräver detta partway vrida nyckeln i tändningen, utan att vända det tillräckligt för att starta motorn.

• Du Reset-knappen eller pinne, som normalt finns på instrumentbrädan, nära hastighetsmätare och bränsle mätaren. Om du inte ser en Reset-knappen på instrumentpanelen, är det förmodligen under huven. Vid behov konsultera din manual eller kontakta tillverkarens kundtjänst.

• Håll knappen tills "Olja" ikonen eller word börjar blinka, eller indikatorlamporna visar några andra tecken på återställning. Vissa bilar kommer flash ordet "Reset" eller Visa siffran "100" att visa att 100 procent av olja liv fortfarande efter oljebyte.

• Stänga av tändningen, vänta en stund och sedan starta motorn. Titta på instrumentbrädan att se om lampan olja fortfarande blinkar eller lyser. I så fall upprepa reset process. Om ljuset lyser fortfarande efter tre återställa försök, kontakta tillverkaren om du vill veta rätt reset förfarandet för ditt fordon. Om du inte kan nå tillverkaren, kan du ringa en lokal mekaniker, som förmodligen kommer att vara villiga att berätta hur du återställer oljan lätt, förutsatt att du vet det bilmärke, modell och årsmodell.