mynewspapers.net

Hur man artigt berätta för någon att tänka på sin egen verksamhet

Hur man artigt berätta för någon att tänka på sin egen verksamhet


De flesta människor har varit i något irriterande situationen på att prata med någon som nyfikna i personliga frågor som helt enkelt ingen av hans oro. Även detta kan komma som synnerligen motbjudande, är det viktigt att inte utgå ifrån att personen oartig purposefully; han kan helt enkelt inte inse att han är olämpligt, eller kunde han tror att han är mycket närmare dig än han egentligen är. Följaktligen är det bäst att artigt säga till någon som överskrider sina gränser att hon bör ihåg sitt eget företag.

Instruktioner

• Se individen i ögonen. Ögonkontakt är ett viktigt verktyg i mellanmänsklig kommunikation. När du först möter människor, är ser dem i ögonen det artiga sättet att erkänna dem. Efter det kan periodiska ögonkontakt personen vet att du fortfarande betalar för honom, men när du följa en viss fras eller kommentar med direkt ögonkontakt, det är ett sätt att betona vad du säger.

• Åtgärda individen genom hennes namn. Detta är en annan social konvention som förväntas när du först träffa någon, men det har effekten av att särskilt uppmärksamma vad du säga den person som utövar direkt användning av hennes namn.

• Leda en snabbt nämner hur du uppskattar sin oro i ärendet. Detta kommer att medföra en sista artighet att mjuka upp de konnotationer som omger stoppade honom från hans raden av utredning.

• Tala individen att frågan inte är hennes oro, så hon inte borde oroa.

• Smile och be om någon form av bekräftelse på att han förstår, till exempel "förstår du?" eller "okej?"