mynewspapers.net

Hur man arrangerar en skenrättegång

Hur man arrangerar en skenrättegång


En skenrättegång är en rättegång antagande där studenter spelar rollerna som olika individer i rättssalen, som advokat, distriktsåklagare, vittnen och juryn. De skapar och använder resurser som guide övergripande rättegången, som bevis och vittnen skript. Studenterna har ansvar för att spela sina roller och leverera fall. Under en skenrättegång agerar en lärare eller lärare som domare. Rättegångsspel kan vara roligt för eleverna och ge dem en chans att uppleva i rättssalen.

Instruktioner

• Skriva ett allmänna prov skript som innehåller de viktigaste syftena med varje vittne och om varje vittne är för åklagarsidan eller försvaret. Hålla rättegången så rättvist som möjligt genom att tillhandahålla en hel del bevis för varje fall. Exempelvis kan du planerar att använda en kriminalpolis som vittne för åtal och använda honom att införa ett mordvapen och diskutera brottsplatsen.

• Expandera varje vittnesförhör genom att skriva en rad uttalanden som vittnet kommer att behöva lära sig utantill. Innehålla en beskrivning av vad varje vittne såg. Lägg till intressanta fakta för varje vittne, som individuella motiv, saker de inte vill säga eller motsägelser i sitt vittnesbörd. Kom ihåg att göra en lista för din misstänkte. Som ett exempel, din detektiv kanske har hittat mordvapnet gömt på en lång mantel och kanske vill han inte nämner detta, eftersom anklagat är bara fem fot lång.

• Separera varje vittne vittnesmål och ger en till varje vittne. Kopiera de viktigaste rapporterna på ett annat papper och ge detta till varje advokat. Skapa andra bitar av bevis, till exempel en bild av en kniv för mordvapnet, bilder på ett rum där mordet kan ha uppstått eller viktig information om vädret från kvällen i fråga. Lämna denna information till varje advokat.

• Skriva reglerna för din skenrättegång. Omfatta ett förfarande för advokater att adress vittnen som glömmer sina krävs linjer eller ligga på stativet. Bestämma hur länge du vill ge din advokater att förbereda och om du vill ge din advokater en chans att göra pretrial intervjuer. Kom ihåg att det är din mock trial och du kan ändra reglerna som du måste ge dina elever en rolig en instruktions rättssalen upplevelse.

• Ställ in ditt klassrum att representera din rättssalen. Flytta din katedern i mitten av rummet och placera en stol bredvid skrivbordet för vittnena. Placera din juryn mot en vägg, där de kan tydligt se rättegången. Placera två bord och stolar mittemot på skrivbordet för åtal och försvar att sitta. Instruera din juryn att göra beslutet av skuld eller oskuld. Du bedöma övergripande domstolen och varje medlems prestanda, gradering varje för deras prestanda och förberedelse.