mynewspapers.net

Hur man använder tylosin för diarré hos katter

Hur man använder tylosin för diarré hos katter


I veterinärmedicin är drog tylosin ett antibiotikum som kan användas för att behandla diarré associeras med en bakteriell infektion eller kronisk diarré orsakas av kolit. Kolit, en inflammation i tjocktarmen, är en inflammatorisk tarmsjukdom som kan presentera med symptom på diarré hos katter. Detta läkemedel är tillgängligt i ett pulver eller en injicerbar form. Veterinärer får dock föreskriva pulverform för att behandla katter. För en katt-ägare, kan det också vara lättare att använda tylosin i denna form.

Instruktioner

• Mäta upp rätt dosering mängden tylosin med en tesked. Följ de uttryckliga instruktioner som kommer med medicineringen och använda den som ordinerats av din veterinär. Doseringen beror på den medicinska orsaken till dess användning eller katt vikt. Den typiska doseringen för katter kan variera mellan 2,5 mg till 5 mg per pund och bör ges varje 12 timmar, enligt PetPlace.com.

• Lägga till rätt dos av medicinen direkt i burk kattmat och mata den till din sällskapsdjur två gånger om dagen eller som föreskrivs av läkare.

• Informera veterinären om du har problem att ge medicinen till din sällskapsdjur. Detta läkemedel kan ha en bitter smak som ditt husdjur inte kanske gillar. Läkaren kan sedan instruera apotekaren att kapsla in det ordinerade läkemedlet för att underlätta dess administration.

• Kontrollera för tecken på tylosin biverkningar i din katt. I början av behandling, något sällskapsdjur kan uppleva kräkningar och diarrén kan bli värre. Andra husdjur kan ha allergisk reaktion mot detta läkemedel och utvecklar symtom som kan innehålla bikupor, beslag och chock. Observera att, även om det är möjligt, allvarliga biverkningar och toxicitet är sällsynta.

• Ta ditt husdjur till veterinären om du märker några symtom på en allergisk reaktion eller det finns inga tecken på förbättring efter att medicineringen för föreskrivna längden av tid.