mynewspapers.net

Hur man använder Salt att blekna Denim

Hur man använder Salt att blekna Denim


Urtvättad denim har varit en i hög grad populära titt under många år och är ofta ett utseende som företag använder kemiska processer för att skapa. Traditionellt åstadkoms utseende genom att placera mörk denim i industriella tvättmaskiner och använder pimpsten stenar eller kemiska ämnen för att tona färgen på denim till en mjukare, ljus blå färg. Det är dock möjligt att blekna denim hemma med några poster som kan köpas på de flesta livsmedelsbutiker eller järnhandeln.

Instruktioner

• Häll 2 gallon vatten och 2 dl salt i en 5-gallon hink. Blanda väl. Observera att mer salt kan läggas för en mer urtvättad look och mindre salt kan användas för mindre blekning.

• Placera objektet denim i salt blandningen och sänk tills helt täckt av lösningen.

• Håll denim i salt lösningen för två dagar, omrörning då och då för att agitera denim i salt blandningen.

• Ta denim ur salt blandning och plats på en plan yta. Använda en bit av medium-slippapper för att försiktigt skrubba på de områden där en mer koncentrerad urtvättad look är önskvärd. Röra sig långsamt och kontrollera arbetet ofta att säkerställa sandpapper inte fungerar hela vägen genom denim. Stoppa när det önskat utseendet uppnås.

• Hänga denim upp till lufttorka.

• Upprepa stegen som behövs tills önskad urblekta utseende har uppnåtts. Tvätta denim i kallt vatten och tvätta pulver och antingen lufttorka eller torka i torktumlare.