mynewspapers.net

Hur man använder motorn spillolja med diesel

Hur man använder motorn spillolja med diesel


Processen att omvandla används motorolja, transmissionsolja eller broms vätska till användbart bränsle för dieselmotorer är avses bearbetning "svart diesel." Svart diesel har en mörkare färg och är en lägre grad av bränsle än normalt dieselbränsle, och kan hjälpa till att spara pengar, beroende på din tillgång till används motorolja och vilken typ av system du skapat. Med ett par bitar av utrustning, kan användare ställa in en svart diesel bearbetningen system.

Instruktioner

• Passera en motorstarka magnet över ytan av den använda motorolja för att ta bort så många metalliska orenheter som möjligt. En av farorna med bearbetning svart diesel är förekomsten av föroreningar från tidigare användning som motorolja, som kan täppa till spridarna och försämra en dieselmotor bränslesystem. Som ett resultat, är det bäst att ta bort så många föroreningar som möjligt innan den svarta dieseln till din bränsletank.

• Häll den används motorolja genom ett 10-micron filter för att sålla ut mer föroreningar. Hetta upp oljan på en elektrisk platta till 93.3 grader Celsius. Häll motorolja genom 10-micron filter en gång för att ta bort mer föroreningar, eftersom oljan är expanderat från värmen.

• Tillåt oljan att kyla 48.9 grader C. Häll oljan i en centrifug för att filtrera mer partiklar ur den. Specialiserade centrifuger uppnå samma effekt som att använda en 1-micron filter och kan göras snabbt och effektivt, filtrering upp till 750 ml i taget. Större centrifuger kan filtrera upp till 50 gallon i två timmar. men som du uppgraderar ditt system, vara säker centrifug är specifikt hantera begagnad motor olja du använder.

• Hetta upp oljan på en elektrisk platta till 371 grader Celsius. Tillmäta en destillationssystemet behållaren olja. Oljan fortsätter att värme, kommer det avdunstar och kondenseras till en separat behållare kopplad till destillatören. Överbliven olja i den första behållaren är avfall och bör tas till en auto-delar butik för återvinning. Oljan som kondenseras och destilleras i separat behållare är den "svarta dieseln" som är lämplig för att lägga till din bränsletank.

• Lägga till "svart diesel" i din bränsletank. Att ha två olika typer av oljor eller bränslen i din bränsletank kan leda till separation under kallare vintermånaderna. Fortsätta att köra din dieselmotor på normala dieselbränsle, lägga till något mer "svart diesel" varje gång du fyller din tank. Övervaka din dieselmotor för minskningar av makt eller tecken på misständningar. Lägg till bränsle tillsatser för att hjälpa rengöra och smörja din insprutningssystem. Om motorn börjar att uppleva en minskning av prestanda, återgå till med rak diesel.