mynewspapers.net

Hur man använder mjölk färg som en glasyr

Hur man använder mjölk färg som en glasyr


Mjölk färg är en typ av färg, används till slut trämöbler, som går tillbaka till hellenistiska Egypten, och har fått sitt namn från kasein eller mjölkprotein, används för att blanda den. Mjölk färg innehåller även inslag av lime, jorden pigment och lera. Dess vatten bas och naturligt råvaror gör mjölk måla ett miljövänlig och giftfri val. Även om gamla egyptierna använde mjölk färg för att täcka väggar, använda moderna byggare den för att skapa en bedrövad finish eller glasyr för möbler. Vissa använder mjölk färg för att ge arbetet en antik eller vintage utseende.

Instruktioner

• Skaka din burk mjölk färg kraftigt. Eftersom färgen har inga konstgjorda ingredienser bindande dess innehåll, måste du skaka ordentligt före varje användning. När ingredienserna separat under målning, stäng din burk och skaka igen.

• Tillämpa vissa lätta penseldrag på undersidan av din möbel att testa färgens tjocklek. På grund av dess vatten bas, bör mjölk färg ha en tjocklek mellan gloss färger och akvareller; om det inte är tillräckligt tjock, kommer det inte håller sig väl till väggarna. Om färgen visas för tjock, tillsätt 1 msk vatten; Blanda och tillsätt ytterligare droppar vatten tills du får önskad konsistens.

• Tillämpa ett par längre penseldrag på undersidan av din möbel att testa den färg färg. Färgen visas mörkare när du lägger till fler lager färg. Om du vill kombinera fler än en färg, testa den också.

• Måla ytan av dina möbler långsamt och försiktigt; mjölk färg avslöjar enskilda linjer. Slutföra din första beläggning, resterande medveten av sprickor i trä. Kontrollera noga över din pjäs att se till att du ser ingen upptäckt ställen; Om du ser någon, måla dem med en liten borste.

• Vänta tills den första beläggningen av färg torkar helt. Det är en bra idé att vänta ca 4 timmar mellan beläggningar av färg så att färgen torkar hela. Dubbel väntetiden om ditt arbetsutrymme är kyligt eller fuktig.

• Tillämpa nästa beläggning av färg. Upprepa denna process så många gånger som du vill för att få önskad finish. Två eller tre beläggningar räcka brukar; om tre beläggningar för ljus för dig, Använd ett extra lager tjockt.

• Tillämpa ett varnishing ämne, som teak olja, vax eller akryl glasyr till möbler. Kappa jämnt för att undvika klumpar av vax eller olja. Detta ger mjölk färg en ljusare glans och hjälper till att skydda finish och trä.