mynewspapers.net

Hur man använder min iPod Nano i en bil

Hur man använder min iPod Nano i en bil


IPod Nano, som andra MP3 spelare, kan avnjutas i bilen. Du kan göra mer än att bara koppla in en uppsättning hörlurar till enheten när du kör. Du kan konfigurera iPod Nano så ljud hörs genom bilstereon. Vissa nyare stereo är utformade för att enkelt ta indata från en MP3-enhet. Andra stereo kräver att du använder en FM-sändare eller aktivera alternativet AUX ingång.

Instruktioner

FM-sändare

• Köpa en FM-sändare som är kompatibelt med din iPod Nano.

• Ordna enheten FM sändare nära bilstereon. Några FM sändare måste anslutas till bilens cigarettändare eller eluttag. Andra kommer med ett stativ eller tejp så de kan anslutas till din dash eller nära din stereo.

• Anslut iPod Nano till FM-sändaren. Om FM-sändaren också avgifter iPod Nano, måste du infoga längst ned på iPod Nano i dockningskontakten på sändaren. Andra sändare kan ansluta till din Nano hörlursuttag. (Se användarhandboken för din sändare för specifika instruktioner.)

• Ställ in radiostationen på en frekvens som bara är statisk. De flesta sändare har en lista över föreslagna stationer i deras bruksanvisningar. Använd sedan de + och - knapparna på din sändare att ställa enheten på samma frekvens.

• Slå på din iPod Nano. Bläddra igenom dina spellistor och hitta en låt att spela. Om du inte hör den låten som spelas på radio, se till att volymen på din iPod Nano är uppskruvad och kontrollera volymen på bilstereon. Du kan också behöva leta upp en ny frekvens som fungerar bättre med din sändare och iPod Nano.

AUX-ingång

• Hitta AUX-porten. AUX-porten är en liten, enda hål där du vill infoga en uppsättning hörlurar. (Många nyare bilstereo är konfigurerade för att spela MP3-spelare. Du kan behöva helt enkelt ansluta enheten till den stereo dockningskontakten och tryck sedan på iPod eller AUX alternativet. Se din användarmanual.)

• Anslut ena änden av din 3,5 mm stereo kabel till AUX-porten på bilstereon. Sedan infoga den andra änden av kabeln i din iPod Nano hörlursuttag överst på enheten.

• Slå på din iPod.

• Aktivera indata till bilstereon från din AUX port. Det här alternativet varierar beroende på din stereo. Du kan behöva slå din meny-knappen och bläddra igenom alternativen (FM, AM, CD, och så vidare) tills du hittar AUX.

• Slå på din iPod Nano. Bläddra igenom dina spellistor och hitta en låt att spela. Om du inte hör den låten som spelas genom stereon, se till att volymen på din iPod Nano är uppskruvad och kontrollera volymen på bilstereon.