mynewspapers.net

Hur man använder linolja som en finish

Hur man använder linolja som en finish


Linolja används ofta som en trä finish eftersom det framhäver träets ådring och ger den en mer naturlig look medan det blir vatten och fläcken resistenta. Linolja finish är inte blanka som lack. Men du kan använda vanlig linolja, rekommenderar de flesta experter att du använder vad som kallas "kokt linolja" eftersom det torkar snabbare. Kokt linolja är faktiskt inte kokt, men kemiskt behandlat för att minska torktider.

Instruktioner

• Sopa av trä med en push kvast, samla damm, smuts och annat skräp och slänga dem. Torka hela ytan med en fuktig trasa att suga upp något fint damm. Låt ytan torka helt.

• Fyll en färg bricka eller små färgpytsen med linolja. Lägga på ett par gummihandskar och doppa en ren, luddfri trasa i linoljan. Vrid ur trasan så att det är bara fuktig med olja.

• Sprida linoljan över träytan med trasan. Torka med korn av trä. Vara generös med olja, men Använd inte så mycket att du lämnar pölar av olja på trä. Om du har att driva svårt att sprida oljan runt, doppa duken tillbaka i oljan.

• Låt oljan suga in i träet för 20 till 30 minuter. Polera ytan av trä med en färsk luddfri trasa. Torka med korn av trä tills du har blöt upp all överflödig olja. Testa träets yta med fingret. Om fingret känns oljig, hålla polering tills du inte kan lyfta någon olja från trä med fingret längre. Låt golvet torka i 24 timmar.

• Skura golvet lätt med 0000 grade stålull. Denna process kallas polering och kommer även ut några korn av trä som kan har hävts under olja. Sopa upp alla trädamm som du skapar medan polering.

• Sprida ett andra skikt av linolja över träets yta med samma metod du använt tidigare. Upprepa hela processen upp till fem gånger eller tills du är nöjd med utseendet på finish.