mynewspapers.net

Hur man använder lax ägg för bete

Hur man använder lax ägg för bete


Lax ägg gör ett dödligt bete för öring, steelhead, även lax själva, när våren lekande säsong framför dessa vandrande fisk bärsärkagång. Lax ägg finns kommersiellt i en mängd färger, från naturliga rosa till iögonfallande chartreuse, en blandning av grön och gul som sticker ut i vattnet med större synlighet. AGN en krok med flera ägg att likna ett litet kluster som de visas i naturen.

Instruktioner

• Knyt en krok till slutet av linan några inches under spö spets med en clinch Knut för att undvika halkrisk. Illustrerad instruktioner för att knyta en knut clinch är länkade i avsnittet resurser.

• Nypa på två eller tre split-shot lodet vikter ungefär fyra inches upp linjen från kroken att lägga vikt för rösterna. En split sköt vikt är ungefär lika stor som en BB sköt med en skåra i mitten. Placera linjen i skåran och nyp ihop de två halvorna.

• Hål tre till fyra lax ägg, ett i taget, på barb av kroken, driver varje ägg runt Krokens kurvan. Äggen bör likna små kluster med peka av kroken begravd i det sista ägget. Lekbeståndets lax släppa delar av ägg ansluten med en trögflytande gelé. Äggen brukar bryta från klustret i grupper om tre eller fler. Öring och lax söker dessa munsbitar, som påminner om den agnade kroken.

• Gjutna agnade kroken i pooler av kolsyra eller framför exponerade klippor i snabba strömmar eller floder, så att kroken att glida runt berget. Fisk lurar ofta bakom dessa naturliga gömställen, väntar på en måltid att glida in i Visa.