mynewspapers.net

Hur man använder kiselgur på katter för loppor

Hur man använder kiselgur på katter för loppor


En loppa angrepp gör inte bara din katt eländiga, men loppor kan också överföra sjukdomar till din sällskapsdjur. Vissa katter är också allergisk mot loppor saliv och reaktionen leder till kala fläckar i kattens päls. Behandla loppor kräver ta hand om loppor i ditt hem och loppor på din katt. Dock loppor kragar och loppa läkemedel innehåller bekämpningsmedel som är skadliga för både dig och din feline vän. En kemikaliefri alternativ är att använda kiselgur, en tillsats av resterna av kiselalger.

Instruktioner

• Hålla din katt på ett sätt som ger tillgång till de flesta av dess kropp. Om din katt inte som att vara återhållsamma, kragen katten i nacken. Denna metod av återhållsamhet har en lugnande effekt på katter.

• Strö över katten över kiselgur. Har din vän gör detta samtidigt som du håller den katt eller vice versa. Får inte dammet i kattens ögon, näsa eller mun.

• Gnid kiselgur i kattens päls. Kiselgur dödar loppor på två sätt: genom torkning ut loppor och genom att skada deras exoskelett. Gnuggbilden får kiselgur ända ner till kattens hud.

• Lossa din katt och ge den en behandla.

• Strö kiselgur på dina mattor, mattor och på alla kattens sängkläder. Gnugga i dammet och låt det sitta. Efter två eller tre dagar, vakuum allt grundligt.