mynewspapers.net

Hur man använder honung som vax för hårborttagning

Hur man använder honung som vax för hårborttagning


Färdiga honung vaxer finns på apotek och skönhet leverans butiker, men du kan göra din egen vax hemma använder vanlig honung och några andra vanliga ingredienser. Medan honung vax kommer att ta bort hår, måste det hållas vid rätt temperatur, ta bort hår effektivt. Kall honung kommer att skapa en klibbig röra på huden som är svår att ta bort, medan varm honung kan orsaka brännskador eller hudirritation.

Instruktioner

• Kombinera 1 dl honung och 1 kopp vitt socker i en liten elektrisk kokkärl. Skär en citron i halvor och pressa saften från en halv över blandningen.

• Sätt elektriska kokkärl i elektriska uttaget och Ställ in den på låg koka temperaturen. Koka blandningen med locket på i ca två timmar. Honungen blir tunn och blandningen blir lätt att röra med en platt träpinne.

• Lämna elektriska kokkärl vände på, men ta bort locket för 5 till 10 minuter innan du börjar vaxning. Detta gör att vax för att kyla ner tillräckligt, så att det inte kommer att orsaka brännskador eller obehag när du sprider det på huden.

• Doppa en platt träpinne i honung vax och skopa upp några av vax. Tryck på vax noggrant med spetsen på ditt finger för att se till att det är tillräckligt svalt för att använda.

• Sprida honung vax på huden där du vill ta bort hår i en 2-tums wide med 4-tums lång remsa.

• Tryck en remsa av bomullstyg större än vax remsan på varm honung vaxet omedelbart. Slät bomull remsan genom att gnugga det fast med din hand tre eller fyra gånger.

• Håll huden runt remsa hån med ena handen. Använda den andra handen att förstå en kant på bomull remsan och snabbt dra bort det i motsatt riktning mot hårväxten. Håll din hand så nära huden som möjligt dra remsan bort. Om du dra remsan ut och bort från din kropp, du inte ta bort förmodligen alla hår, men du kommer att orsaka dig smärta.

• Fortsätta att tillämpa och ta bort vaxet tills allt oönskat hår har eliminerats. Tvätta huden försiktigt med varmt vatten för att ta bort överblivet vax, men Undvik att använda tvål eller lotion som kan irritera huden färsk vaxad.