mynewspapers.net

Hur man använder gummiband på djupriggar

Hur man använder gummiband på djupriggar


Gummiband fungerar mycket bra för att fästa din lina till downrigger. Förutom lätt justeras för olika brytande styrkor, de producerar konsekvent uppkopplingar och är också billiga. Gummiband och djupriggar har använts tillsammans sedan djupriggar uppfanns. Men det finns många stilar av mekaniska utgåvor, är det svårt att slå ett gummiband enkelhet och driftsäkerhet. Följ stegen nedan för att knyta två olika typer av gummiband knop.

Instruktioner

Hur man använder gummiband på djupriggar

• Innan knyta fiskelina, gummi och bandet göra upp några små tröjor att köra från lead ball att gummibandet. Använd ca 2 fot av tunga monofilamentgarn eller flätad lina och knyta på eller crimp en snap svivel i varje ände. Med hjälp av snapin-lekare kommer göra riggen enklare och snabbare. Se steg 1 illustration.

• Förstå ena änden av gummibandet mellan vänster tumme och pekfinger. Ta tag i andra änden av gummibandet med höger tumme och pekfinger. Börja inslagning gummibandet runt huvudsakliga fiskelina på den plats där du vill fästa linjen till bly bollen. Nypa gummibandet med en hand att hålla öglorna på plats som du linda. Se illustration steg 2.

• Göra 5 wraps med gummiband runt huvudsakliga fiskelina. Stopp på denna punkt om vill ha en starkare brytpunkt för utgivningen. Med hjälp av en av byglarna i steg 1, fäst ena änden till vikten som bly och sedan bifoga både slingor av gummibandet till andra fäst. Se illustration steg 2.

• Kör en av gummi band ändarna genom öglan som bildas av den andra änden av gummibandet. Cinch ner tätt så att endast ena änden är kvar. Se illustration steg 4. Denna knut kommer att ha en ljusare bristningsgränsen än med både gummiband slutar som beskrivs ovan.

• Använd storlek 16 gummiband vid fiske efter mindre fiskar med ljusare linje. Försök storlek 32 gummiband när trolling på djupt vatten eller med tunga linje för stora fiskar. Experimentera med de två stilarna av knop att få hållfastheten önskas.