mynewspapers.net

Hur man använder glycerin för huden

Hur man använder glycerin för huden


Det är möjligt att göra en egen hudkräm med glycerin, som kan lindra torr hudsymtom. Glycerin är en Fuktighetsbevarande medel, vilket betyder att när tillämpas det drar till sig fukt till de övre lagrarna av huden. Genom att blanda glycerin, kokosolja, babyolja och bivax tillsammans i en dubbel panna, kan du skapa en effektiv hud fuktgivande produkt som kan tillämpas på icke-känsliga hud så ofta som behövs.

Instruktioner

• Lägga till 1/4 kopp bivax och kokosolja i dubbel panna och låt dem smälta på medelvärme. Rör om innehållet i dubbel panna tills de är helt flytande. Kokosolja är också känt att främja hudens återfuktning och lindra rodnad som ibland kan vara ett symptom på torr hud.

• Lägga till 1/3 kopp glycerin och 3 msk babyolja i ingredienserna i dubbel panna. Fortsätt att röra tills en jämn konsistens uppnås i hela blandningen. Den hela smältande och blanda process bör ta ca 5 minuter.

• Töm innehållet i dubbel panna i en liten plastbehållare. Blandningen börjar tjockna så förlorar det sin värme. Denna process kommer att producera ca 1 kopp glycerin hudkräm.

• Använd glycerin hudkrämen som andra skin care krämer. Upprepa programmet så ofta som krävs för att lindra torr hudsymtom.