mynewspapers.net

Hur man använder GIMP för att ändra ett ansikte

Hur man använder GIMP för att ändra ett ansikte


En av de spännande sakerna om hur du använder en digital kamera snarare än en filmkamera är den lätthet med vilken du kan använda grafikprogram för att göra förändringar dem. Medan de flesta människor har kommit att kalla denna process "Foto-shopping" eftersom det är oftast förknippas med den berömda Adobe-produkten, kan du faktiskt göra detta med valfritt antal program, inklusive gratisprogrammet GIMP. Till exempel, om du vill ta ett foto av någons ansikte och förvandla det till en karikatyr, är detta lätt att göra i GIMP.

Instruktioner

• Läsa in bilden av ett ansikte som du vill ändra till din dator.

• Klicka på genvägen på skrivbordet att starta programmet GIMP. Välj "Fil" menyn och välj "Öppna". Den dialog som visas, leta upp och öppna den bild som du laddat.

• Välj "Filtrera" menyn och välj "Förvräng." Alternativen, välj "IWarp." En ny dialogruta öppnas.

• Använd visat att göra ändringar i ansiktet i förhandsgranskningen. Du kan exempelvis justera radien av borsten till den storlek du vill ha och använda funktionen "Move" direkt flytta en funktion på ansiktet, sådana öron eller ögon.

• Använd funktionen "Krympa" i dialogen att göra ögon mindre och beadier eller funktionen "Växa" för att göra områden större, till exempel i pannan. Klicka på "OK" när du är klar. Spara ditt arbete.