mynewspapers.net

Hur man använder flytande gummi

Hur man använder flytande gummi


Oavsett om du är en professionell konstnär eller bara njuta av att göra konstprojekt som hobby, är flytande gummi en konstnärs verktyg som kan hjälpa dig att göra alla typer av smycken eller skulpterade konstverk. Denna produkt är gummi i flytande form, som konstnärer använder för att göra formar för harts, gips eller keramiska siffror. Flytande gummi fungerar bäst för att göra mindre formar, eftersom det är för dyrt, förlorar sin form och saknar den hållbarhet som behövs för att gjuta för stora projekt.

Instruktioner

• Välj den flytande gummi produkt storlek du behöver. Storleken du behöver beror på hur du använder flytande gummi och typ av projekt du har. Flytande gummi finns på din lokala konst leverans eller hantverk butik.

• Placera objektet du vill göra en form av på en skrot plywood eller kraftig kartong. Spraya en mögel släppmedel över objektet så att det kommer att släppa lätt från mögel.

• Borsta den flytande gummi direkt på det objekt som du vill göra en form av. Det är viktigt att du jämnt bestryka alla ytor i objektet med flytande gummi för att göra en hållbar mögel. Se till att borsta gummit på trä eller papp arbetsytan för att göra en ungefärlig 1/4-tums fläns runt mögel. Detta gör att du kan manipulera mögel när du fyller det med mögel-making material (gips, keramik eller kåda). Vänta på varje flytande gummi pälsen torka innan du lägger till en annan. Du behöver minst 6 till 10 skikt för att göra en hållbar mögel.

• Applicera ett lager av ost duk, eller gasväv band, efter tandborstning på varje flytande gummi lager, om du vill att formen för att bli långvariga.

• Tillåt de flytande lagrarna torka ordentligt över natten. Ta bort gummi flänsen från plywood eller kartong bas genom att försiktigt sätta kniven rutan under 1/4-tums fläns och försiktigt lossa den från basen tills objektet och gjuter lossnar basen. Skala gummi mögel från objektet. Hålet kvar i formen där det var knuten till basen kommer att vara det område du häller din mögel blandningen i.

• Fyll en plastdunk låda med sand eller mjuk smuts. Gräva ett hål, storleken på nygjorda gummi mögel. Ställ formen upp och ner i sanden så att den hålls på plats. Syftet med sand eller smuts är att hålla de gjuter formen så formen ska passa ordentligt i sanden utan att vara missbildade.

• Spraya gjuta släppmedel inuti gummi mögel så mallade objektet kan extraheras lätt.

• Häll gjuta mediet (flytande gips, keramik eller harts) i formen. Vänta för gjutning agent till torrt över natten eller så länge som behövs. Se din gjutning agent förpackningsanvisningar för torktid.

• Ta bort mögel från sanden och dra försiktigt det från din färdiga konstverk.