mynewspapers.net

Hur man använder film kameralinser på digitalkamerorMånga filmar fotografer har äldre objektiv som är kvar från deras film dagar. En av de vanligaste frågorna är hur man använder film kameralinser med deras nya digitalkameror. Det är mycket enkelt och kommer inte att kosta dig mycket för att kunna använda din film kameraobjektiv på din nya digitalkamera, förutsatt att din digitalkamera är en SLR-kamera som har utbytbara objektiv. Många äldre film kameraobjektiv är kompatibla med digital SLR kamera kollegor med en lätt-till-använda adapter som passar mellan det äldre objektivet och digitala kamerahuset.

Instruktioner

• Köpa en lins adapter från en ansedd kamera butik. Se till att adaptern är gjord för att passa mellan din äldre film kameralins och kroppen digitalkamera. Det finns många olika typer av adaptrar där ute, och du måste ha en som är korrekt kluvet för att passa din kamera.

• Skruva av adapter till din kamerahuset. Det kommer att gå på samma sätt att linserna på kamerahuset. Justera lämpliga märkena på kamerahuset med märken på lins adapter och slå tills det låses på plats.

• Skruva din film kameralins på adaptern vägen du skulle normalt ansluter den till en kamera kropp. Justera lämpliga märkena på adaptern med märken på kameralinsen. Vissa objektiv adaptrar har en optisk glas som fungerar som en multiplikator på ditt objektiv. I grunden läggs ytterligare zoom till ditt objektiv.

• Slå på kameran och börja ta bilder. De flesta adaptrar tillåter bara för manuell fokusering, eftersom äldre film linser är oftast manuell fokus. Ta några praktiken bilder att se till att du är bekant med alla kontroller och hur film kameraobjektiv fungerar på din digitalkamera.