mynewspapers.net

Hur man använder ett bilbatteri laddareEtt bilbatteri laddare man ladda ett standard automotive bly-syra-batteri. Detta är de typiska 12 volt typer finns i praktiskt taget varje bil. Alla har en positiv eller röd batteriuttaget och en negativ, eller svart, batteriuttaget. Varje bil batteriladdare har motsvarande laddning kablar som måste kopplas rätt. Anslutningskablar dessa laddning korrekt att dessa terminaler är nyckeln till framgångsrik och säker batteriladdning.

Instruktioner

• Sätta på ett par skyddsglasögon. Detta är den typ som radbryts runt ögonen för fullt skydd från någon smuts, skräp eller batteri syra.

• Öppna huven på din bil och leta upp batteriet. Om batteriet är ur fordonet, placera den på en plan yta.

• Fäst den positiva kabeln till den positiva Polen på batteriet.

• Fäst den negativa kabeln till själva fordonet. Någon bit metall fungerar, till exempel en ram, en stötfångare eller ett motor-stödja fäste. Koppla inte den negativa kabeln till det negativa batteriet terminal. Omväxlande, om batteriet är ur fordonet, kör en hoppa bly från den negativa sidan av batteriet så långt som möjligt, sedan ansluta batteriladdaren till hoppa ledningen.

• Justera batteriladdaren att ladda ett 12 v batteri, om tillämpligt, om laddare som har spänning inställningar. På laddare med amp inställningar, ange den strömstyrka som att oavsett vilken inställning är önskvärt. De flesta är strömstyrka variabelt mellan 2 och 30 ampere. En 2 amp inställning kommer underhållsladdning batteriet och kan ta 8 till 20 timmar för en full laddning, beroende på hur utarmat batteriet är. En 30 amp inställning viljestyrka-ladda batteriet i så lite som en timme men kan blåsa brytare på rutan breaker. En bra genomsnittliga inställning är 10 ampere, som kommer att ladda batteriet på bara några timmar och kommer att vara kompatibel med de flesta säkring och brytare lådor.

• Stå från laddaren och koppla in i ett jordat vägguttag. Inbyggda amperemeter registrerar funktionen laddning, och när amperemeter går ner till noll, batteriet är fulladdat.

• Koppla bort laddaren när slutade och inaktivera batteriladdaren. Ta bort kablar som är anslutna till antingen batteripolerna eller hoppa leder.