mynewspapers.net

Hur man använder en Wii Nunchuk som en mus

Hur man använder en Wii Nunchuk som en mus


Den Wii systemet kommer med allmänt igenkännliga upprätt spelkonsol som en främsta controller som kommer kopplad till en sekundär domänkontrollant, känd som nunchuk. Vad de flesta människor inte vet är att du kan koppla nunchuk att fungera som en mus för din PC genom att helt enkelt ansluta den till en PIC18F2550 mikrokontroller. Detta bara tar minuter att upprätta och bör inte orsakar några skador att registeransvarige eller din dator.

Instruktioner

• Starta upp din dator och sedan ansluta nunchuk. För att göra detta, stick den nunchuk kontakten till PIC18F2550 mikrokontroller ingång. Nästa, koppla in ena änden av USB-kabeln till den microcontroller utdataport, och skjut in den andra änden av kabeln i någon av USB-portarna på din dator. Mikrokontroller överbryggar kommunikation mellan handkontrollen och PC.

• Vänta på din dator för att ange att det erkänner nunchuk, varnar att den är redo att användas som en mus.

• Justera pekarhastigheten genom att vrida PIC18F2550 mikrokontroller markören hastighet ratten. Tänk på att knappen "Z" på nunchuk motsvarar ett vänsterklick på en mus, medan knappen "C" fungerar som ett högerklicka.