mynewspapers.net

Hur man använder en Volt Meter att testa ett 12 volts ljus

Hur man använder en Volt Meter att testa ett 12 volts ljus


Alla 12-volts lampor kräver elektrisk ström för belysning. Beloppet av spänningen når uttagen på baksidan av 12-volts ljuset anges med ljusstyrkan i glödlampan. I de flesta fall är ström den elektriska genom ett 12-volts batteri. En strömbrytare vänder sedan den elektriska strömmen på och av. Kontroll av spänning från strömkällan, tillsammans med den spänning levereras till glödlampa terminalerna kommer att ange om 12-volts ljuset är bra eller dåligt.

Instruktioner

• Anslut det röda test leadet till den voltmeter kontakten identifierats som "volt." Säkra svart test täten i voltmeter kontakten märkt som "com". Aktivera huvudströmbrytaren i ansiktet av voltmeter till "DC volt."

• Touch Blymönja av voltmeter till positivt (+) terminalen på den 12-volts batteriet. Tryck på svart bly på voltmeter till negativa (-) terminal på batteriet. Voltmetern måste läsa större än 12,0 volt på displayen. Om spänningen är mindre än 12,0 volt, kräver batteri laddning.

• Ta bort leads från batteriet. Få tillgång till de bakre terminalerna på 12-volts ljus du testar. Eftersom 12-volts lampor används för många applikationer, kontakta tillverkarens anvisningar för åtkomst till terminalerna på 12-volts ljus.

• Aktivera switchen för 12-volts ljuset. Touch en av voltmetern leder till en av de lätta kontakt terminalerna. Tryck på den andra ledningen till andra lätta kontakten terminalen.

• Läsa skärmen på voltmetern. Voltmetern bör läsa samma spänning som visades i steg 2. Om voltmeter displayen är samma spänning från steg 2, och ljuset tänds inte, då ljuset är dåligt och kräver ersättning. Om 0.0 volt är att läsa på displayen, finns det ett problem med växeln eller trådarna leder till glödlampan.