mynewspapers.net

Hur man använder en vertikal gräs utsäde segmentfunktion

Hur man använder en vertikal gräs utsäde segmentfunktion


En vertikal gräs utsäde slicer eller slit-seeder har upprätt blad placerade 2 inches isär. När du trycker maskinen, det skär fåror i marken och droppar gräs frön i dem. I vissa modeller följer en bifogad roller bakom åtstramande smutsa. Eftersom bladen är så långt ifrån varandra, detta seeder är inte ett bra alternativ för att starta en ny gräsmatta--du skulle sluta med en massa kala utrymme - men de är bra verktyg för overseeding en varm-säsong gräsmatta med cool-väder gräs på vintern.

Instruktioner

• Klippa din nuvarande gräsmatta ner till 1 tum i höjd i utarbetandet av sådd med en vertikal gräs utsäde slicer.

• Ange din slicer blad att göra 1/8-tums-djupa fåror. Specifika instruktioner varierar beroende på modell, men leta efter en Justera spaken på ena sidan av maskinen. Du kommer att se markeringar bredvid den, vanligtvis från 0 till 1 ¼, som anger djup i tum. Flytta den spaken för att ange djupet av bladen.

• Mäta ut gräs frön och dela dem i hälften. Justera utsnittet att hälften av dirigerande nivån. Placera hälften av fröna i maskinens hopper, behållaren som innehar och gradvis släpper gräs frön som du trycker slit-seeder. Så frön när hon gick fram och tillbaka i samma riktning.

• Häll andra hälften av frön i uppsamlaren. Sänder dem vinkelrätt till den riktning som du gick första gången. Om, till exempel flyttade du öst till väst, gå sydöstra nordväst andra gången omkring för att minska områden utan frön.