mynewspapers.net

Hur man använder en Halti sele

Hur man använder en Halti sele


Halti selen är en värdefull utbildningsverktyg utvecklat av animaliskt behavioristiska Dr Roger Mugford. Selen är avsedd att användas på hundar som har en tendens att dra på bly. Eftersom ledningen fäster på framsidan, styr det hunden från bröstet, som i slutändan ger hundägare med mer kontroll. Varje gång hunden drar på bly, orsakar selen hunden försiktigt ledas tillbaka mot ägaren, naturligtvis avskräcka dragande beteenden. Som med alla verktyg, måste hundägare lära sig använda Halti sele till få mest nytta av den.

Instruktioner

• Se till att du köper rätt storlek sele för din hund. Halti selar i allmänhet kommer i små, medelstora och stora storlekar, med listor över hundraser för varje storlek på förpackningen.

• Placera sele över hundens huvud och klipp banden runt magen tillsammans. Bifoga sele klippet till din hunds normala krage.

• Justera de viktigaste bandet runt gjorden och se till att det är tätt men inte för hårt. Justera de främre delarna också så att klippet förblir ett centralt läge. Två fingrar borde kunna passa under remmarna.

• Tillåt din hund lite tid att anpassa sig till känslan av selen. Vissa hundar kan ta ett tag att vänja sig, medan andra kan tyckas vara bekväm rätt bort.

• Koppla ledningen till den främre ringen av Halti sele. Du och din hund är nu redo att gå ut på en promenad. Med tiden lär hunden att sluta dra tack vare hur denna särskilda sele är byggd.