mynewspapers.net

Hur man använder en Gerber Diamantbrynet kniv

Hur man använder en Gerber Diamantbrynet kniv


En kniv anses av många vara en viktig bit av redskap för alla utomhus äventyr. Från fiske och jakt till camping, bergsklättring och vita vatten paddling, kan en kniv användas för skärning linje och rep samt som för livsmedel och skydd byggnad. En kniv bör vara ordentligt slipas för att vara ett effektivt verktyg. Gerber kniv Diamantbrynet är en liten, lätt och kompakt diamant slipning rod lämplig för slipning av en mängd blad.

Instruktioner

• Håll Diamantbrynet Gerber och vrid den räfflade änden för att frigöra skärpning staven. Dra stången ur brynet röret så det är fullt utdragen. Vrid den räfflade änden för att låsa stången på plats.

• Håll Gerber diamond stål fast i ena handen och kniven för att kan slipas i den andra.

• Slå spetsen av Gerber Bryne ner och placera på en arbetsyta. Placera brynet så att det är vertikalt rakt.

• Placera bladet på kniven parallellt med Diamantbrynet Gerber. Placera kniven bladet eggen är i 15 graders vinkel till skärpning stången.

• Spets kniv bladet något och dra bladet över sidan av Gerber Diamantbrynet. Börja vid basen, eller bredaste för bladet och dra hela bladet längs brynet förbi spets. Använd en rörelse liknar skära en tunn skiva från en frukt eller grönsak.

• Skärpa kniv bladet fem gånger på ena sidan och sedan flytta bladet till motsatta sidan av brynet. Vässa den motsatta sidan av bladet, att upprätthålla samma 15 graders vinkel. Dra bladet längs sidan av brynet samma antal gånger som den motsatta sidan.