mynewspapers.net

Hur man använder en bil generator för en vindkraftgenerator

Hur man använder en bil generator för en vindkraftgenerator


Ett fordons Generator kan användas för att producera små mängder el när den används tillsammans med en väderkvarn. När bladen av väderkvarnen snurrar när de möter en bris, är en drivaxel också spunnen, som i sin tur snurrar generatorn remskivan med hjälp av en drivrem. Generatorn då funktioner precis som det gör i en bil, producerar en elektrisk ström som kan lagras i ett batteri för framtida konsumtion.

Instruktioner

• Montera väderkvarn, med korta blad med en liten yta för att generera en hög rotationshastighet. En bil generator producerar inte någon energi om rotationshastigheten är långsam.

• Slinga drivremmen över den väderkvarn rotor eller drivaxel och generatorn remskivan. Dra remskivan generatorn så att bältet är tätt runt båda beslag.

• Justera vinkeln på generatorn så att drivremmen inte gnugga på kanten av driveshaften eller remskivan generatorn. Montera generatorn till aluminium montageplåt genom att borra hål i plattan att matcha generatorn montering bult mönster och trådning bultar genom. Säkra dem med låsning nötter.

• Fäst tre isolerade kablar på utdata inlägg av generatorn. Använd röd för den positiva inlägg, för negationen svartvit för marken inlägg.

• Anslut de svarta och röda kablarna till de negativa och positiva polerna, respektive. Bifoga den vita kabeln till en grundstötning inlägg. Till skillnad från med hjälp av en AC eller DC motor för att generera elektricitet, har automotive generatorer spänningsregulatorer inbyggda i dem så att batteriet inte kommer att levereras med mer spänning än det är beräknat för.