mynewspapers.net

Hur man använder en Belay enhet karbinhake Pully rep för klättring

Hur man använder en Belay enhet karbinhake Pully rep för klättring


Bergsklättring, innehar en belayer repet till hålla en klättrare från att falla. När en klättrare glider eller faller, använder en belay enheten friktion för att stoppa rörelsen av repet genom systemet, att fånga klättrare mitten av hösten. Kort sagt, rädda belay system liv. Ett gemensamt system för belay innebär användning av en belay enheten, karbinhake och remskiva. Som en belayer, måste du veta hur du använder systemet ordentligt för att skydda dig själv och din klättrare.

Instruktioner

• Bifoga en sele till dig själv och en annan att klättraren. Dra åt i midjan bälte och ben öglor att passa ordentligt på varje individ. Använd en dynamisk klättring rep eftersom dess liten elasticitet kommer att hjälpa undvika ryck klättraren för hårt. Använda siffran åtta Fullfölj knop att knyta ena änden av repet till den klättrare sele på tie-in points och binda den andra änden av repet till din sele på dess tie-in poäng.

• Fäst en belay enhet med en låsning carabiner på repet tie-in punkter på din sele. Den smala änden av karbinhake ska vidröra sele med låsa uppåt. På klättraren, ordna ungefär 12 inches av löst rep och mata den via kabelnätet. Tvinga en liten slinga av rep nära klättraren genom belay enheten och klipp din karbinhake till detta avsnitt av rep och låsa karbinhake. Som klättraren stiger, kommer att repet gå igenom enheten men fortfarande spänd.

• Kontrollera knutar i rep, selar, karbinhake och belay enhet för säkerhet men se till att de är fortfarande bekväma på både individer. Om du klättring en kurs som har en trissa system kopplade till repet, se till att remskivan är säkrad till toppen av kursen. Åtgärda eventuella fel innan klättring.

• Börja klättraren. Dominerande handen blir handen broms. Som klättraren stiger, använda handen broms Dra linan genom belay enheten samtidigt hålla repet tight. Andra handen guidar repet som det kommer till belay enheten.

• När klättraren vill komma ner, låt repet långsamt, mata den via belay enheten med din guide hand. Hålla båda händerna på repet hela tiden tills klättraren säkert når marken.