mynewspapers.net

Hur man använder elektriska kopplingsscheman

Hur man använder elektriska kopplingsscheman


Elektriska ledningar diagram är tillräckligt ofta till helt förklara ett system med ledningar till en entreprenör eller elektriker. En otränad åskådare kan gå vilse i färger och anslutningen pekar används på ett kopplingsschema, men det är ganska enkelt att förstå. Diagrammet är i huvudsak en färdplan för att lägga ut sladdar mellan ljus, switchar, försäljningsställen och panelen service. Lära sig läsa kopplingsscheman visar hjälp för alla hopp om att få en förståelse för elektriska ledningar.

Instruktioner

• Titta på färgerna i ledningarna representeras på ett kopplingsschema. Den svarta kabeln är vanligtvis en het tråd som bär makten till en ljus, utlopp eller växel. Någon ytterligare hoat binda kommer att färgas röda. Vit färgad tråd linjen representerar neutral tråd används i växelström diagram, som de illustrerar hushåll elektriska kretsar. Den gröna färgen visar sökvägarna för marken trådarna.

• Läs kopplingsscheman identifiera röd färgade kablarna med beteckningar, liksom "travel" eller "heta" ledningar. Det finns två heta trådar som bära makt till ett uttag eller apparat i en 240-volts ledningar system. En visas svart och den andra är röda. En röd tråd på en strömbrytare diagram reser för att transportera ström från en brytare till en annan i en 3-vägs eller 4-vägs system.

• Märka färgerna på uttagen på switchar och försäljningsställen. En är färgat mörkbrunt att visa att det är den "vanliga" terminal som är tänkt att ta emot inkommande hot tråd. De andra terminalerna kan färgas silver eller klart att skilja dem från gemensamma. Marken terminaler färgas grönt.

• Följ lederna sladdar dras på diagrammet ska Visa där båda ändar ansluta, men inte dechiffrera anslutningarna till terminaler exakt som de visas. Många elektriska kopplingsscheman visar flera kablar ansluter till samma terminal på ett outlet eller switch. Detta är inte hur ledningarna görs. Endast en tråd förbinder under en skruv terminal. Andra kablar visas mötet vid en terminal faktiskt ansluta till varandra under en wire nut, några inches bort från denna terminal.

• Använda färger på ett kopplingsschema som nära återspeglar faktiska tråd och terminal färger som används i elektriska system. Den gröna färgen marken tråd är ofta undantag, eftersom den skildrar bara marken ledningar med isolering. Många elektriska kablar har bara koppar marken ledningar med ingen isolering någon färg. Annars heta ledningar är röda och svarta, neutrala kablar är vita, gemensamma terminaler är en mörk mässing färg, andra terminalerna finns silver skruvar och marken terminaler finns skruvar färgade gröna.