mynewspapers.net

Hur man använder elektriska får saxenElectric sheep saxen är ett värdefullt verktyg för produktion av både ull och får vård för dem som vet hur man använder dem. Men elektriska får sax, även känd som clippers, är svåra att lära sig använda och risken för skador till får och shearer kan vara betydande. Ibland, men har ägarna få alternativ eftersom det finns så få professionell får klipper fortfarande arbetar idag.

Instruktioner

• Kontrollera att de elektriska saxar som du planerar att använda är godkända av tillverkaren för användning på fåren och inte överhettas inför sådan tung användning. Köp minst tre Ersättningsblad för ersättning när den används blir tråkig. Få det specifikt märket av blad olja som rekommenderas av tillverkaren. Var noga med att använda rätt olja för ett jobb som andra oljor kan färga den fårmjölk fleece eller inte ger rätt smörjning för intensiv värme och hastigheten på din elektriska saxar.

• Ställ in ditt klippning område på en plats som ger säker och effektiv tillgång till en strömkälla. Se till att alla tillfälliga nätsladdar är säkert fastgjord på platser där de inte kommer att vara en snubbelrisk eller skadas av fåren stepping eller tugga på dem. Överväga tillfälligt att säkra sladden för din elektriska saxar genom en serie av stora öga bultar längs en post, vägg eller tak att få kraftkällan i från overhead som de kommersiella klipper gör för maximal säkerhet och enkel klippning.

• Studera bruksanvisningen att verifiera att du har rätt ansluten din klippning blad och vakter till kroppen av elektriska saxen. Göra några praktiken nedskärningar på en gammal pelt om du är obekant med den elektriska saxar du kommer att använda att få känslan av hur de hanterar och det djup och bredd på snittet. Var uppmärksam på hur du håller elektriska saxen att minimera trötthet i din handled och hand medan du fortfarande håller kniven på ett korrekt och säkert vinkel.

• Kom ihåg att smörja bladen regelbundet under användning, oftast efter varje par får klippt för nybörjare eller på vilka tidsintervall som rekommenderas av tillverkaren. Tillämpa oljan direkt till skärande ytor att hjälpa blad bilden exakt och ger en slät klippa. Följ tillverkarens anvisningar och rengör saxen om de blir igensatt av smuts eller damm att hålla dem fungerar optimalt. Alltid rengöra dem grundligt efter en klippning session och före lagras under långa perioder.

• Skär ull med elektriska saxen ca 1/2 tum ovanför huden, är noga med att inte trycka ner på huden och nick eller klippa fåren. Ta bort ullen i lång, genomgående linjer och inte täcker samma område flera gånger, producerar andra styckningsdelar (korta bitar av ull som var missade på första draget), som minskar värdet och nyttan av ull för spinnare och vävare. Kartlägga en mental bild av serien av parallella linjer du planerar att göra innan du faktiskt börjar klippning att snabbt och effektivt ta bort ullen från fåren. Använd mindre elektriska trimmare att ens upp din nedskärningar om utseendet på dina klippt får är en prioritet, till exempel när visar konkurrenskraftigt, men Lägg inte till dessa korta bitar till din huvudsakliga fleece.