mynewspapers.net

Hur man använder blodprover för att upptäcka anorexi

Hur man använder blodprover för att upptäcka anorexi


Om du lider av anorexi, kan en otillräckligt födointag få dig att bli brist på olika näringsämnen. Ett blodprov kan identifiera vitamin- och mineralbrist, som är subtila tecken på att kroppen inte får de näringsämnen den behöver för att fungera bra. En läkare kan diagnostisera anorexi med enkla medel som en viktmätning och en psykologisk bedömning, men om han utför ett blodprov där vissa brister som pekar på förekomsten av anorexi hos en patient.

Instruktioner

• Jämföra kalium blodprov resultat med normalområdet. Detta ges normalt på samma sida som en referensområdet. Dessutom kan kalium skrivas vetenskapligt som "K." Enligt Royal College of psykiatriker London, har många anorektisk människor en lågt kalium. Detta är eftersom kalium går förlorade från kroppen när som kräks, eller när han eller hon har missbrukat laxermedel.

• Länka förekomsten av en låg natrium nivå med kalium nivåer. Natrium, även representerade vetenskapligt som "Na," är ett annat ämne utarmat när den anorektiska personen kräks eller lider av diarré. Om den drabbade personen dricker massor av vatten, att känna sig fylligare exempelvis kan natrium nivåer också visas låg. Missbruk av diuretika, vilka mediciner som främja vattenförlust från kroppen och därmed orsaka påtagliga viktminskning, kan också orsaka en låg natrium nivå.

• Kontrollera järn nivåer av patienten. Järn kallas "Fe" i matematisk notation. NHS säger att anorexia är kopplad till anemi, eftersom personen som inte äter tillräckligt dietary järn. Järn finns i kött och vissa grönsaker, som tenderar att vara hög i tillhörande kalorier och därför anorektisk människor kan undvika dem.

• Leta efter en låg kalcium nivå. Kalcium, också representeras av "Ca", finns i livsmedel som mejeriprodukter och är nödvändiga för många biologiska funktioner som ben styrka och muskel funktion.

• Kontrollera blodprov resultat för andra vitamin eller mineralbrist. Vitamin B12 och folsyra är tecken på en kost som är suboptimal och Royal College of psykiatriker London påstår också att många människor lider av anorexi har låga nivåer av en annan vitamin kallas tiamin.