mynewspapers.net

Hur man använder avdelare för att göra Oktogonen

Hur man använder avdelare för att göra Oktogonen


Oktogonen är geometriska former med åtta vinklar. Om alla formens vinklar och sidor är lika, så har du en "regelbunden oktagon." Rita en regelbunden oktagon är inte svårt, som allt du behöver är en linjal att hålla den sidornas längd och en gradskiva att mäta formens 135 graders vinklar. Det är dock möjligt att skapa en Åttahörning från början även utan att använda en linjal och gradskiva, om du har en uppsättning av åtta avdelare att representera den octagon sidor.

Instruktioner

• Öppna alla avdelare ben i samma utsträckning. Dra åt skruven för att hålla detta avstånd. Inte justera avdelare från nu på.

• Placera en avdelare horisontellt på ovansidan av ritning ytan och fixa båda sina ben. Plats-- men inte fixa--två intilliggande avdelare på originalet. De nya delarna måste placeras diagonalt, men du behöver inte bry sig om deras exakta riktning ännu.

• Lägga till två mer avdelare (intill diagonal avdelare), placerade vertikalt. Fortsätta med en annan två avdelare, placeras diagonalt. Avsluta den godtyckliga formen med senaste delaren, placeras horisontellt.

• Flytta alla avdelare--förutom fast en på toppen--att få nålar av angränsande benen direkt bredvid varje annat. Detta kan vara en trial-and-error process, som föra två intilliggande nålar tillsammans kan innebära följande avdelare tappar kontakten. Dock är saknar verktyg (gradskiva, linjal), detta det enda sättet att bilda vinklar.

• När alla nålar av angränsande benen röra varandra, sätta fast dem på ytan. Använd en penna för att rita en linje mellan benen på varje avdelare och slutföra din octagon.