mynewspapers.net

Hur man använder ammoniak som ett avlopp renare

Hur man använder ammoniak som ett avlopp renare


När kök eller badrum avlopp är i behov av rengöring, är de också ofta igensatta med rester från tvål, hår, fett och andra material som bygger upp över tid. Effektivt Rengör avloppet, måste rengöringsvätska ha förmågan att lösa upp eller lossa dessa ämnen till den grad att de lätt kan sköljas bort. Ammoniak är en stark kemikalie som ofta finns i kommersiella rengöringsmedel; Det är dock inte nödvändigt att köpa dyra produkter när du använder ammoniak på egen hand kan få den maximala rengöring fördelar.

Instruktioner

• Fyll två kök krukor med 1 qt. vatten varje och ta med vatten till en koka.

• Ställ in en 1 qt. eller större hink nära diskhon som rengörs. Häll försiktigt en av krukorna med kokande vatten i hinken, utan för att bränna dig.

• Dra på ett par handskar för att skydda händerna och sedan mäta ut 1/4 kopp av ammoniak. Töm det i hinken med vatten och blanda upp det med din behandskade hand.

• Hålla skopan nära i avloppet ska minska risken för stänk och Häll långsamt ammoniak vattnet i avloppet. Lämna lösningen för att sitta i avloppet i fem minuter eller längre, för att hjälpa lossa någon smuts, tvål uppbyggnaden och alla potentiella träskor i avloppet.

• Häll resterande gallon hett vatten i avloppet att helt skölja bort ammoniak och någon lossade smuts.