mynewspapers.net

Hur man ansöker om matkuponger i Tucson, AZ

Hur man ansöker om matkuponger i Tucson, AZ


För familjer med begränsad inkomst är betala räkningar och sätta mat på bordet ofta en svår balansgång. Matkuponger för att komplettera livsmedelsbutiker budgetar berättigade familjer genom att tillhandahålla en månatlig tilldelning av förmåner som ska användas mot livsmedelsinköp. I Arizona, matkuponger kallas Nutrition bistånd och administreras av Institutionen för ekonomisk bistånd. Målet med programmet är att ge "hälsosam mat till fattiga barnfamiljer och sårbara vuxna," enligt departementet.

Instruktioner

• Få en ansökan om förmåner. Du kan få ett program för Nutrition Assistance Program från lokala familj hjälp Administration kontor (se resurser). Ansökan är också tillgängliga via webbplatsen Heath-e-Arizona (se resurser).

• Samla in nödvändig information. För att du ska få matkuponger, behöver fall arbetstagaren granska din ansökan dokumentation för att avgöra din behörighet. Detta inkluderar information som lön män, kontoutdrag, personbevis och Social trygghet kort.

• Fylla i ansökan. Om du föredrar, i stället för att fylla en papper ansökan kan du fylla i ansökan online via webbplatsen hälsa-e-Arizona (se resurser).

• Lämna in din ansökan. När du har samlat all dokumentation och fyllt i alla delar av ansökan, lämna allt till ditt lokala familj hjälp Administration-kontor. Papper-program kan skickas eller tas till kontoret. Om du använder online, kommer att du behöva fax dokumentation för att slutföra ansökningsprocessen.

• Delta i en stödberättigande intervju. Det sista steget i ansöker om matkuponger i Tucson är att närvara vid en stödberättigande intervju, även känd som en undersökningsgrupp intervju. Familjen hjälp Administration office kommer att kontakta dig ställa in en intervju när den tar emot din ansökningspaket.