mynewspapers.net

Hur man anger diskant mellanregister och bas på preamp för bas, gitarr

Hur man anger diskant mellanregister och bas på preamp för bas, gitarr


Det finns två typer av bass preamp. De vanligaste är inbyggt i en combo förstärkare med utjämning och tonen ringer. Den andra är en utombordare preamp ansluten till en högtalare. Båda typer fungerar på samma sätt, når genom att justera bas signalen innan det förstärkning scenen. Inställning av diskant, är bas och mellanregister viktigt för att skapa en toninställning som komplimanger ditt instrument och din spelstil.

Instruktioner

• Sänk volymen och Anslut basgitarr. Gradvis skruva upp volymen till en lämplig nivå.

• Ställ in utjämningsreserver på halva vägen. De flesta combo bas förförstärkare användning rattar, medan vissa utombordare förförstärkare har en mer komplex utjämningsreserver del som har en serie av reglagen för att kontrollera enskilda frekvensområden. Vrid rattarna till klockan 12 eller, om du använder reglagen, sätta dem alla halvvägs. Detta skapar en bra utgångspunkt för dig att börja anpassa frekvensen spänner.

• Justera bas frekvensen. Börja alltid med basen när du ställer in preamp för basgitarr. Detta är den viktigaste frekvensen. Med en hand, flytta spelar en öppen E-strängen på din bas, och med den andra handen, långsamt ratten eller skjutreglaget. Lyssna på hur inställningarna påverkar ljudet. Ser du att det finns en sweet spot där frekvensen du väljer verkligen komplimanger ditt instrument. Sweet spot varierar beroende på amp, instrument och signal kedjan.

• Justera diskant frekvensen. Diskant frekvensen spänner är mindre framträdande i bas instrument, men det är viktigt att inkludera när du ställer in en preamp. Upprepa anpassningsprocessen, men spela din öppna G-strängen. Genom att spela dina högsta strängen, hör du tydligare hur justeringen påverkar din ton och ljud. För mycket diskant kommer att göra ditt basljud tinny och obehagliga. Lagom diskant ger högre anteckningar lite extra punch och färg.

• Justera frekvensen mellanregister. Denna frekvens påverkar instrumentet dynamics. Alltför lite mitten av kommer att lämna din bas låter tråkig; för mycket gör det ljudet raspiga. Justera detta frekvensområde långsamt.

• Böter finjustera inställningarna som helhet. Ser du att genom att justera mid och treble frekvenserna, inställningen för bass frekvens inte fungerar längre. Justera varje frekvens en liten mängd och spela ett bredare utbud av anteckningar på din bas att provspela inställningarna.

• Spela din bas på ett antal volymer och tomter. För att få en fullständig förståelse av hur dina justeringar påverka ljudet av ditt instrument, spendera tid lyssna på de olika tonala egenskaperna. Spela hårt på de låga stråkarna och justera bas frekvensen om låter för tung. Plocka kicken stränger och ta ut lite mitten av om noterna låter alltför raspiga.