mynewspapers.net

Hur man ändrar en liten länk

Hur man ändrar en liten länk


TinyURL är en URL förkorta tjänst som tillåter användare att konvertera långa webbadresser i kort, lätt-till-minas sådana. Antalet minskade karaktär gör dessa korta webbadresser perfekt för bokföring på tjänster som Twitter som gör att endast ett visst antal tecken per meddelande. Om du tidigare har använt tjänsten TinyURL förkorta en URL-adress men du vill skapa en annan kort URL som pekar på samma sida, kan du göra det genom att skapa en anpassad alias.

Instruktioner

• Kopiera Webbadressen du vill förkorta genom att framhäva det i adressfältet i webbläsaren och sedan trycka på "Kontroll" och "X" på en PC eller "Kommando" och "X" på en Mac.

• Webbplatsen för TinyURL. (Se referenser). Klistra in långa URL-adressen i rutan överst på sidan genom att klicka på rutan och sedan trycka "Kontroll" och "V" på en PC eller "Kommando" och "V" på en Mac. Klicka inte på knappen "Gör TinyURL!" ännu; Om du gör, kommer du att få samma förkortade URL som du fått tidigare.

• Leta upp alternativet "Custom alias" under rutan där du klistrat lång URL. Skriv en kombination av bokstäver, siffror och bindestreck som du vill skapa nya kort URL. När du har skapat en du är nöjd med, klickar du på "Gör TinyURL!" Om det anpassade alias som du har skapat har redan fattats, måste du ange en annan tills du får bekräftelse att din nya TinyURL skapades.