mynewspapers.net

Hur man ändrar det inre röret på en kinesisk skoter

Hur man ändrar det inre röret på en kinesisk skoter


Att få punktering på din skoter kan lägga sordin på någon resa. Du kan inte rida på en plan, och ibland du är långt borta från hem och trycka en skoter med punktering många miles att komma till den lokala butiken är egentligen inte ett alternativ. Även om kinesisk-made skotrar kan vara svår och förvirrande att arbeta på, med lite kunskap och rätt verktyg, kan allt fixas. Bär en extra slang med dig och lär dig hur du ändrar en innerslang i farten så du kan komma tillbaka på vägen snabbt.

Instruktioner

• Ange din scooter på dess centralstödet och vikt ena änden av skoter så att punktering är upphöjd från marken. Vikt kan vara svårt att hitta på vägen, så få kreativa. Alla föremål som väger mer än ca 9.07 Kilogram och passar på stolen fungerar.

• Lossa axel bult av platta däcket med ett uttag och hylsnyckel. På de flesta kinesiska skotrar, som de från Yumbo, Verucci och Shenke, behöver du en 17mm uttag att lossa axel bult. Se din bruksanvisning om din är en annan storlek.

• Ta bort axel bult och bild hjulet med gaffel eller vipparm.

• Kil ett däck spaken mellan däcket och fälgen. Dra däck spaken mot navet att delvis skilja däcksidorna från fälgen. Skjut däck spaken omkring kanten till helt separata fälg och däck pärla.

• Dra det platta inre röret ur däcket. Inspektera insidan av däcket vara säker på att det finns inget skräp eller skarpa objekt fortfarande inuti som kan pop din ny innerslang.

• Fyll i ny innerslang delvis med luft med hjälp av en handhållen pump. Detta kommer att förhindra nypa flats när du installerar om däcksidorna genom att se till röret inte komma i kläm mellan däck och fälg. In ventilen av röret i ventilhålet på rim från insidan, och sedan försiktigt tryck röret upp i däcket.

• Återställ däcksidorna genom att trycka fast över kanten för hand lite i taget. Om på någon punkt däcket blir för svårt att driva över kanten, infoga ett däck spaken mellan däck och fälg, sedan dra uppåt från Hjulnavet. Däcket bör ställa in ganska lätt.

• Fyll däcket med luft med hjälp av en handhållen luftpump. Var noga med att fylla den till rekommenderade däcktrycket tryckt på däcksidan av däcket (vanligtvis 14 till 19 psi) för att undvika ytterligare lägenheter.

• Skjut hjulet tillbaka in i gaffeln eller vipparm och skjut axel bult på plats. Använd en socket och hylsnyckel att dra åt axel bult ordentligt.