mynewspapers.net

Hur man ändrar den bakre Hub församlingen på en 2002 Chevy Impala

Hur man ändrar den bakre Hub församlingen på en 2002 Chevy Impala


Den 2002 Chevy Impala är utrustad med oberoende bakre fjädring som har en förseglad nav och hjul-bärande församling. Eftersom detta är en framhjulsdriven bil, bakre nav och hjul lager behöver inte hantera vridmoment laster från drivlinan och kan göras lättare och mer kompakt än bak-wheel-drive versioner av Impala. Ersätta församlingen när lagren inte kan göras i ungefär en timme av den genomsnittliga hem mekaniken.

Instruktioner

• Blockera framhjulen med hjulet kilar placeras framför och bakom hjulen. Lyfta bakhjulet som har den defekta Hjullager med ett uttag, och placera en jack stå under den bakre nedre länkarm. Ta bort lug nötter med hjälp av en lug skiftnyckel och lägga hjulet åt sidan.

• Ta bort två 15mm broms bromsok bultarna som fäster bromsok till bakaxeln med ett uttag och ratchet. Lyft bromsok upp över rotorn. Hänga bromsok från den bakre fjäderben med hjälp av en bit styv tråd. Skjut rotorn off nav församlingen.

• Koppla bort den blå-färgade ABS kontakten från baksidan av hub församlingen. Infoga en Torx T-45 uttag och 3-tums-långa förlängningen bar genom den största hål i navet ansiktet och in i en för Torx skruvar som fäster hub församlingen vid axeln. Ta bort fyra T-45 Torx skruvarna som fäster navet på axeln med uttaget, förlängning och en spärrfunktion.

• Skjut den gamla nav församlingen från axeln och Lägg den åt sidan. Torka bort all smuts och fett som kan vara på axeln och sätt det nya navet i axeln. Vridmoment alla fyra bultar till 44ft-lb med en momentnyckel och Anslut den elektriska kontakten till navet församlingen.

• Installera om bromsen rotor och bromsok. Dra åt 15mm bromsok bultarna ordentligt. Installera hjulet och dra åt muttrarna lug. Ta upp hjulet upp och ta bort jack står innan du sänker bilen till marken. Åter dra åt muttrarna lug, i en stjärna mönster, till 80 ft/lbs med en momentnyckel.