mynewspapers.net

Hur man ändra ordning på foton i Fotogalleriet i Windows

Hur man ändra ordning på foton i Fotogalleriet i Windows


Fotogalleriet i Windows är ett foto organisera och redigera program som levereras med Windows Vista. Det gör det enkelt att hitta och organisera både foto och video i en mängd olika sätt. Istället för att se en lista över foton i alfabetisk ordning, kan du ändra ordningen i listan eller grupp bilder enligt ett antal egenskaper, inklusive den dag du tog dem, den dag du Senast redigerad dem, storleken på bilden, storleken på filen eller betyg. Du kan använda klassificeringar och taggar till bilder för att kategorisera dem på sätt som är meningsfulla för dig.

Instruktioner

• Bekanta dig med komponenterna i Windows Photo Gallery-fönstret. Till vänster finns en ruta som visar olika sätt att organisera bilderna. Klicka på "Bilder" nära toppen av fönstret du se just dina bilder (andra alternativ är att visa både foton och videoklipp, eller bara videor). Klicka på "Nyligen importerade" se bilder du tog och importerade nyligen. Om du har märkt bilder, klicka på någon av taggarna att se bilder med den taggen. Flytta längre ner sidopanelen, klicka på någon av åren under "Datum taget" att öppna undergrupper av månaden eller specifika datum och klicka på en för att hitta bilder i en viss månad eller ett visst datum. Om du har fått dina bilder, klicka på något av alternativen möjliga betyg (från fem stjärnor till en stjärna, eller "ingen rating") för att se foton med en viss grad.

• Dubbelklicka på en bild att visa det full storlek. Välj "Info" i menyn som sträcker sig över toppen av fönstret för att få upp informationsrutan till höger om bilden. Klicka på "Lägg till Taggar" i det fönstret för att lägga till taggar som beskriver det där fotot. Till exempel kan du lägga till "Christmas" och "Molly" taggar till en bild på Molly vid jul. Du kan lägga till så många taggar på varje foto som du vill.

• Rulla över en bild med musen på specifik information som redan registrerats för bilden. En större version av bilden dyka upp, med följande information under: filnamnet, rating, Fotodatum, fil och bild storlek och några Märken associerade med detta foto.

• Högerklicka på varje bild för att ändra dess egenskaper. Välj "Egenskaper" från botten av menyn som dyker upp. Välj Ändra betyg, lägga till taggar eller ändra titeln på fotot.

• Klicka på en enskild mapp i avsnittet "Mappar" längst ner på den vänstra sidopanelen att se bilder i en viss mapp. Klicka på den nedrullningsbara menyn bredvid fältet "Sök" högst upp, precis nedanför menyraden. Välj om du vill "Grupp av" eller "Sortera efter" olika kriterier. "Grupp av" hittar några bilder att dela ett gemensamt datum, bildstorlek, tagg eller togs av samma kamera och grupperas tillsammans. Sortera listor i stigande eller fallande ordning baserat på datum de tagit eller modifierade, filen eller bildstorlek, betyg eller filnamn, beroende på vilket du väljer från menyn som dyker upp på sidan.