mynewspapers.net

Hur man alaktrocyten med KopparvitriolGalvanisering--deponering med hjälp av en elektrisk ström av en tunn metall på ytan av ett ledande objekt, generellt för ytskydd eller dekoration--är inte utom räckhåll "amatör forskare." En av de enklaste metallerna att alaktrocyten är koppar, härrör från kopparsulfat. Det finns olika förbättringar som kan göras, visar en enkel Kopparsulfatlösning processen. Den enda kemiska behövs är kopparsulfat, som vanligtvis säljs i kristallin form som koppar sulfat, pentahydrat.

Instruktioner

• Placera bred mun öppna burken på uppståndelse tallriken och häll det destillerat vatten. Släppa den magnetiska uppståndelse bar i burken och se till att det centra själv. Aktivera uppståndelse plattan i måttlig takt. Häll långsamt kopparsulfat kristallerna i burken, att se till att den uppståndelse bar inte hindras från att rotera (kristallerna kan först brytas upp med en hammare).

• Skrapa några isolering av båda ändarna av en 2-fots längd koppartråd och vira ena änden runt toppen av kopparröret. Anslut den andra änden till pluspolen likström källan (t.ex. ett batteri eller en power supply). Detta innebär att röret kommer att vara positivt. Det kallas "anoden."

• Skrapa en annan tråd i båda ändar. Vrida ena änden under huvudet av zink-belagd nageln. Skrubba spiken med tvål och vatten, skölj den och doppa den i 30 sekunder eller mer i vit vinäger. Skölj det igen utan att röra spiken. Anslut den andra änden av kabeln till den negativa terminalen av nuvarande källa, så att nageln blir negativ--"katoden."

• Fördjupa snabbt den fortfarande våta bit i kopparsulfatlösningen, vilket innebär att den elektriska kretsen--nuvarande flöden och koppar joner plattan från lösningen, medan anoden förlorar koppar i lösning, påfyllning av de atomer som insättning på spiken. Hur lång spik är i flytande avgör hur tjock metall beläggningen blir. I några minuter, ta bort guldpläterade spiken, skölj och torka snabbt det. Detta är viktigt, som koppar i närvaro av vatten och syre snabbt angrips.