mynewspapers.net

Hur lever grodor på vintern?

Hur lever grodor på vintern?


Många av de groda arter som finns runt om i världen lever i områden som blir extremt kallt under vintern, och några av dessa områden faller under minusgrader under lång tid. Grodor Migrera inte som vissa andra djur; de har andra metoder att överleva vintern.

Signaler

Som de flesta djur som inte kan leva i låga temperaturer, grodor förlitar sig på signaler från utanför miljön att veta när de ska börja förbereda för vintern. Dessa signaler ta droppar i temperaturen och barometertrycket.

Biologi

Grodor har två lungor lik många djurart. De kan antingen andas med dessa två lungor eller absorbera syre genom huden. Detta är avgörande för att fortleva över vintern, eftersom det tillåter grodor att överleva i områden som de inte skulle kunna överleva i annars.

Aestivation i vatten

Vissa arter av grodor aestivate på vintern. Eftersom de är kallblodiga, orsakar utomhustemperaturen sina kroppsliga processer att sakta ner till den punkt där de inte behöver äta. Detta är olika från viloläge, eftersom djur som hibernate ofta varmblodiga och bara hamnar i en mycket djup sömn över vintern. Aestivating grodor kommer att vila på toppen eller delvis håla i mjuka leran på botten av sjöar, floder och dammar medan overhead vattnet fryser på ytan. De kan leva under vattnet eftersom de fortsätter att absorbera syre genom huden, och deras ämnesomsättning är väsentligen långsammare, enligt art Bulletin nr 485 skog bevara distriktet av Cook County, Illinois. Grodorna får utsättas för vattnet att överleva, annars kommer de kvävs.

Aestivation på mark

Vissa arter av grodor, paddor, som endast lever på land och spenderar inte vintern i vattnet. I stället håla de i marken under frost linjen. På vintern fryser marken bara några fot ner och grodorna håla under denna punkt så de stannar tillräckligt varmt för att överleva, men kallt nog till aestivate.

Frysning

En Välj några art, som våren peeper och trä groda, hitta en säker plats att gömma under vintern och sedan frysa. De flesta arter av djur kan inte frysa säkert, eftersom de skarpa iskristaller som bildas i deras kroppar riva upp celler och små blodkärl. Dessa grodor har å andra sidan, höga halter av glukos i sina kroppar. Dessa sockerarter fungera som en naturlig frostskyddsvätska, att hålla grodans viktiga inre organ från fryser fast. Grodor hjärtat att sluta slå och det andas inte för varaktigheten av vintern, men när våren kommer dessa grodor blidväder och återgång till det normala.