mynewspapers.net

Hur lätt ett Kenmore torktumlare Pilot ljus

Hur lätt ett Kenmore torktumlare Pilot ljus


Moderna Kenmore gas dyers använder ett elektriskt tändsystem, snarare än ett stående pilot ljus, att tända gasen och skapa värme. Torktumlare har ett sätt att varar i år dock, så det finns fortfarande många äldre Kenmore torktumlare där ute använder stående pilot ljussystem. En av nackdelarna med att det gamla systemet pilot ljus är behovet av att återuppliva piloten varje så ofta. Uppgiften är enkelt och kan göras på några minuter. Alla Kenmore torktumlare variera något i metoden för att tända piloten, så hänvisar till ägarhandboken för specifika instruktioner.

Instruktioner

• Ta bort panelen lägre tillgång framsidan torktumlaren att avslöja den gas kontroll församlingen.

• Vrid kontrollvredet gas, belägna nära toppen av församlingen, till läge "Off". Vänta fem minuter för någon kvarvarande gas att rensa ur torktumlaren. Vrid vredet till "På" läge.

• Tryck och håll ner spaken bredvid kontrollvredet. Ljus en match och håller det över pilot ljus porten, som är normalt återfinns på sidan av kontroll församlingen. Efter några sekunder, kommer att piloten antändas. Fortsätt att hålla spaken i 60 sekunder efter att piloten har tänts, släpp den sedan. Piloten förblir tänd.

• Byt ut den främre serviceluckan.