mynewspapers.net

Hur lätt en spegel boll

Hur lätt en spegel boll


Spegel bollar--även kallad discokulor--är täckta med en mängd små speglar som reflekterar ett mönster av små ringar av ljus när lit korrekt. Bollarna kan variera i storlek från tiny keyring modeller som är avsedda som nyhet objekt till gigantiska klot som är en meter lång (flera fot) i diameter. Vanligaste spegel bollar för föreställningar, nattklubbar och fester är i allmänhet 20 till 40 cm (8 till 16 tum) i diameter och kan vara full eller halv sfärer. De är allmänt svävande från en motoriserad enhet i taket, som tillåter dem att kretsa vid olika hastigheter, snurrar de ljusa ringarna över väggar och golv.

Instruktioner

• Avbryta din spegel boll där du vill att det ska hänga, att se till att det är ordentligt ansluten och utgör ingen fara för någon under den.

• Välj två matchande lampor för din spegel boll. Om du har tillgång till scenisk belysning instrument, erbjuder elliptiska reflektor plats enheter med justerbar Iris de mest omfattande. Liten, tätt fokuserad belysning enheter kallas pin ställen är också vanligt för mirror ball belysning. För mindre at-home anläggningar, kan klipp-stil läslampor med justerbar hals fungera.

• Placera ett ljus på varje sida av spegeln bollen, något under mittlinjen (bredaste delen) på en sfär eller kanten på en halv-sfär - ca 15 grader under bollen är en bra vinkel för de flesta situationer. Sikta ljuset på mirror ball och antingen justera dess funktioner så att det lyser bara spegel bollen och inte i omgivningarna, eller justera ljuset avstånd från mirror ball att producera samma effekt.

• Klämma eller annars affix ditt ljus i rum när de är fokuserade på bollen. Om korrekt, var och en kommer att lysa exakt en halv av spheren, reflekterande ljus till alla sidor och under spegel bollen. För halv-sfären spegel bollar, kan du behöva placera ditt ljus lägre att undvika överflödigt ljus spilla över toppen av glödlampan.