mynewspapers.net

Hur länge tar det preventivmedel att balansera hormoner?

Hur länge tar det preventivmedel att balansera hormoner?


Även om vissa människor ta p-piller eller använder födelsekontroll korrigeringsfilen bara för sitt huvudsakliga ändamål av kontrollerande reproduktion, använder andra det att balansera sina hormoner eller reglera deras menstruationscykler. Ibland yngre tonåringar har menssmärtor eller oregelbundna perioder, och deras läkare eller gynekolog rekommenderar p-piller för att få dem på en mer regelbunden cykel. Vuxna kvinnor använder dem för detta ändamål. Om du har ordinerats preventivmedel för att balansera hormoner, är det viktigt att veta hur lång tid det tar för att arbeta.

Hormonell obalans förklarade

P-piller används för att behandla hormonrubbningar. Detta villkor orsakas vanligen av för mycket östrogen i kvinnans kropp, som inte balanseras av en lika stor mängd progesteron. Ofta hormonell obalans orsakas av vissa livsstilsfaktorer som stress, brist på bra kost och för mycket eller för lite motion.

Hormonell obalans symtom

Symtom av hormonell obalans är oregelbundna menstruationer, ångest, depression, trötthet och ansiktshår tillväxt. När dessa symtom är närvarande, bör du kontakta din läkare för att se om hormonell obalans kan vara orsaken.

P-piller för behandling

Varför är p-piller används för att behandla hormonrubbningar hos kvinnor? De används i stor utsträckning, eftersom de innehåller syntetiska hormoner för att reglera obalansen. Som anges på Steadyhealth.com, i fall av hormonell obalans, ordinerar läkare ofta p-piller om en kvinna är sexuellt aktiva.

Tid till balansen hormoner

P-piller för hormonell obalans tas antingen kontinuerligt eller i cykler. En health.com artikel om användningen av p-piller för behandling av obalanserade hormoner och polycystiskt äggstockarna syndrom (POS) förklarar hur p-piller är effektiva, även efter en månad. Efter två eller tre månader, dina hormoner bör vara mycket mer balanserad och hittar du att din perioder är långt mer regelbundet och även mindre smärtsamt. Födelsekontroll korrigeringsfilen och skott är nyare tillgängliga alternativ för kvinnor att tänka, som fungerar på samma sätt som p-piller.

Med p-piller

Det finns många p-piller finns idag. Tala det över med din läkare. Doser av syntetiska hormoner varierar med varje piller. Plannedparenthood.com säger att den genomsnittliga kostnaden per 2009 9 £ till £32 en månad. Naturligtvis kan detta variera beroende på ditt försäkringsskydd. Du behöver bara ta dina piller en gång om dagen. Om du är på p-piller inte fungerar som hjälper dig med din hormonell obalans i en rimlig tidsperiod, tala med din läkare att överväga ett annat alternativ.