mynewspapers.net

Hur länge stargazer liljor tar för att gro?

Hur länge stargazer liljor tar för att gro?


Stargazer liljor producera 6 - till 8-tums blom och en härlig doft. Blommorna är röda med en vit kant. Stjärntydarna är en av de dyraste blommor som florister säljer, enligt tillägget Iowa State University.

Geografi

Stargazer liljor växa i en mängd olika klimat i USDA plant härdighet zoner 4-9. De behöver full sol och väldränerad jord.

Plantera lökar

Köpa från en växt plantskola som har kallt-behandlade Stargazer lökarna, vilket ökar sannolikheten för att växten blommar under första sommaren. Plantera lökarna omedelbart och minst 8 inches isär. Om du köper fryst lökar, Tina dem innan plantering.

Groning

Flera faktorer som avgör när lökarna kommer gro, såsom tätheten av omgivande lökar, mängden solljus, temperaturer och plantering tid. Dessa särskilda lampor går aldrig vilande, så kommer de att börja gro rötter när du plantera dem. Det tar upp till 3 veckor för anläggningen för att gro genom marken.

Kul att

Stargazer liljor gör utmärkta snittblommor. Ta bort anthers, som innehåller pollen, och blommorna kommer att leva längre i en vas.