mynewspapers.net

Hur länge ska ålder flis att använda som marktäckning?

Hur länge ska ålder flis att använda som marktäckning?


I allmänhet ålder flis i minst tre månader innan de används som marktäckning, och längre för vissa program. Färsk kompost kan skada växter, men är användbar för ogräs dämpning.

Att undvika Allelopathy

Allelopathy är hämning av tillväxt på en art av kemikalier som produceras av en annan art. University of Florida Institutet för livsmedel och lantbruksvetenskap rapporter att färska täckningsmaterial ha vissa allelopathic effekter för om de första tre månaderna. Använda olagrade flis kompostmaterial i unplanted områden för att förhindra ogräs tillväxt och fröet grobarhet innan plantering.

Åldrandeprocessen

Så wood chips ålder, deras cellulosa struktur bryter ner. Virket används kväve från jordytan till hastighet nedbrytning, som kan orsaka kväve brist i närliggande växter.

Tidsram

Fullständig nedbrytning av flis till kompost, utan andra ingredienser, kan ta upp till fyra år. Flis kan dock användas som marktäckning långt innan detta.

Ettåriga växter och grönsaker

I ett område med etablerade växter med grunt rötter, som ettåriga eller grönsaker, bör flis kompost vara åldern för minst ett år.

Fortkörning nedbrytning

Vrida kompostmaterial regelbundet och lägga till gräsklipp, frukt och grönsaker scraps eller gödsel påskyndar nedbrytning och ökar den marktäckning kvävehalt.