mynewspapers.net

Hur länge nikotin stannar i urinen?

Hur länge nikotin stannar i urinen?


Hur länge nikotin stannar i ditt system beror en mängd olika faktorer, bland annat hur mycket eller ofta du röker, hur länge du har rökt och vilken typ av testning administreras för att leta efter nikotin. De som är bekymrade över hur länge nikotin vistelser i deras system tenderar att antingen ta ett test förvaltas oftast av en arbetsgivare eller för livförsäkring.

Testtyper

I de flesta fall arbetsgivare tenderar att använda en urinanalys test för att ta reda på hur mycket (om någon) av nikotin du har i dig är systemet. Ett annat test som kan användas är ett blodprov. Blodprov upptäcker mycket mindre mängder. Det finns även tester du kan köpa så att du kan testa dig själv för nikotin hemma. NicAlert är en typ av test som använder din saliv för att upptäcka mängden nikotin i ditt system.

Typ av rökare

FF du bara röker ibland, vilket innebär en till två cigaretter om dagen, nikotin kommer troligen klara ditt system inom 3-4 dagar. Andra som röker ofta eller som har rökt i år kan ta längre tid att klara av nikotin. I dessa fall planera inte röka 1-2 veckor.

Blodomloppet

När nikotinet kroppen, går det in i blodet system. Kroppen omvandlar Nikotinet i ett annat ämne som kallas kotinin. När du tar ett blodprov, detta är vad de mäter--halter av kotinin. En persons kropp passerar inte blod genom sitt system så snabbt som urin passerar. Det är därför urinprov kan vara fördelaktigt över blodprover...

Tidsram

Hur lång tid som behövs för att få nikotin ur kroppen varierar från person till person. En genomsnittlig person går igenom en urinanalys bör sluta röka en bra 20 dagar innan testet har slutförts. Om du har ett blodprov gjort istället, är det rekommenderat för att sluta tidigare än så.

Varning

Använd inte någon form av självmedicinering eller rensning behandlingar innan du tar emot en läkares medgivande. Det är inte en bra idé att vänta till sista minuten för att befria kroppen av nikotin. Det fungerar inte och du kan ytterligare skada din kropp. Om du har söka ytterligare frågor råd från en vårdgivare.