mynewspapers.net

Hur länge motorcykel däck senast?

Hur länge motorcykel däck senast?

Hur länge motorcykel däck senast?

Det finns många faktorer som avgör hur länge motorcykeldäck räcker. Under varierande körförhållanden och rider prestanda, man kan inte säga att någon vissa tröttna kommer senaste X antal år. I att bedöma hur länge ett däck kommer att pågå, måste man överväga vilken typ av däck, vilken typ av motorcykel och framför allt--vilken typ av ryttare.

Hur är cykeln ridit?

Om ryttaren är benägna att rida fort och hårt, är ett mjukare sport däck förmodligen hans förkärlek. Dessa typ av däck varar inte så länge, men är bättre lämpade att hålla sitt grepp på vägen. Lutande hårt in i kurvor och tar av vid högre hastigheter än nödvändigt kommer att bära däcket ner snabbare. Några motorcyklister hålla sig strikt till huvudvägar och motorvägar för deras val av ridning. Deras däck kommer att pågå längre än någon som rider på lindning, svängda landsvägar. Hur ofta motorcykeln sitter sysslolös kommer också vara en indikator. Om motorcykeln har lämnats obevakad i ett garage under en lång tid, kunde däcket utveckla hussvamp. Detta är en osäker däck, oavsett hur många mil det har på den. Om motorcykel däck har gått platt sittande, kunde vikten av motorcykeln orsaka däcksidan att knäcka. Det finns ingen exakt vetenskap för att bestämma hur länge däcket kommer att pågå. Man måste ta i beaktande hur motorcykeln är riden, vilken typ av vägar och vilken typ av däck valdes. Naturligtvis behöver en motorcykel som rids bara ibland inte däcken ändrade nära så ofta som en motorcykel som rids dagligen.

Hur aggressiv är ryttaren?

Motorcykeln som ägare gillar göra burnouts och kör fort kommer förmodligen kräva däcken bytas ut ganska ofta. En sport cykel kräver däck förändringar oftare än en kryssare. Detta igen beror på hur olika typer av motorcyklar är riden. Samma sak gäller för olika typer av ryttare. Du kan ta samma typ av motorcykel, med samma typ av däck, och lägga till två mycket olika ryttare. Hur snabb ryttare accelerera, bromsa eller lean i kurvor kommer att påverka hur snabbt är sina däck slitna. Bak däck allmänt slitas ut innan Framdäck, särskilt om ryttaren har den enstaka utbrändhet eller accelererar för hårt efter att den stannat. Det är där den gamla termen "om gummi" kom: du lämnar lite av dina däck bakom när du skrika ut. Det bästa sättet att veta hur lång tid din motorcykeldäck ska sista är att visuellt inspektera dem. Se alltid till att däck är pumpade till tillverkarens riktlinjer och kontrollera att det finns inga nedskärningar eller nicks någonstans. Om motorcykeln är lagras, är det en bra idé att flytta den ibland så det inte sitter på ett område av däcken hela tiden. Din däck återförsäljare kan hjälpa dig genom att föreslå den bästa typen av däck för din motorcykel och din åkstil. Efter det beror resten på dig. Ju hårdare du rida, desto svårare är det på dina däck.